Overblijven

Kinderboom heeft een continurooster en daarom lunchen alle kinderen samen in hun eigen klas. De lunchpauze duurt een half uur. Tijdens deze pauze worden de kinderen begeleidt door vaste vrijwilligers. Deze vrijwilligers beschikken allemaal over een verklaring omtrent gedrag (VOG).

De jonge leerlingen gebruiken het half uur volledig om samen te eten. De oudere leerlingen zijn meestal na 15 tot 20 minuten klaar met eten en spelen daarna nog even samen buiten. Ieder kind krijgt voldoende tijd om rustig te lunchen.

Wij verwachten dat de leerlingen een gezonde lunch meebrengen. Koeken met chocolade, snackbroodjes, donuts, snoep, dranken met koolzuur en energydranken horen niet bij een gezonde lunch. Deze worden door de vrijwilligers mee teruggegeven in de broodtrommel.

Voor alle kinderen geldt dat ze naast hun brood ook groente of fruit en drinken (bij voorkeur water) mee mogen brengen. In de school is een koelkast aanwezig waar melk koel bewaard kan worden. 

Om kinderen bewust te maken van het milieu en onnodig afval te voorkomen, vragen we u om uw kind een goed sluitbare beker of drinkfles en een broodtrommel mee te geven (voorzien van de naam van uw kind).